Din familie er velkommen
Hos os er du meget velkommen til at tage familie eller en ven med til undersøgelsen.
Kig indenfor på klinikken
Ultralydklinik Lejre ejes af overlæge, dr. med. Torben Larsen, speciallæge i gynækologi og obstetrik og specialist i diagnostisk ultralyd.

Scanning af mave - både kvinder og mænd

(Lever, galdeblære, nyrer, milt, bugspytkirtel, tyndtarm, tyktarm, hovedpulsåre, lymfekirtler i bughulen, brok, væskeansamlinger (ascites, blod, puds))

Ved undersøgelse af bughulens organer kan man se, om organet har normal størrelse, er normalt placeret, om vævsopbygningen er normal, og om eventuelle udførselsgange er normalt kalibrererede.

Man vil også kunne se tilstedeværelse af f.eks. sten i galdeblære eller udførselsgangen til tarmen osv. Svulster og cyster af en vis størrelse vil også kunne påvises med ultralyd.

Årsag til undersøgelsen (indikationen):

Smerter og ubehag lokaliseret i maveregionen kan skyldes forandringer i de nævnte organer, men kan også have en række andre årsager som f.eks. mavesår og akutte og kroniske infektioner, der vanskeligt kan påvises med ultralyd.

Vægttab: Ufrivilligt

Lav blodprocent: Påvist hos egen læge

Rutine-undersøgelse: Kræftsygdomme i visse organer hos den pågældende eller i nærmeste familie kan være forbundet med øget risiko for kræftsygdom andre steder i kroppen.

Betydelig overvægt kan vanskeliggøre ultralydundersøgelse af maveregionen.

Øvrige undersøgelser:

Kontakt/ tidsbestilling

Du kan henvende dig med spørgsmål på

Tlf.: 31 31 17 00

eller send en mail på

torbenlarsen@dadlnet.dkUltralydklinik Lejre
Drejergården
Roskildevej 38
4330 Hvalsø